A cincea ediţie a Festivalului Internațional de muzică „Roots Fest”, la Roma

Festivalul Internațional de muzică Roots Fest a ajuns la a cincea ediție și se va desfășura la Roma, în zilele de 21 și 25 iunie 2022. Evenimentul, organizat de asociația culturală ARPRO, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Italia și al Asociației Naționale Corale din România (ANCR). Tema ediției din acest an, Recovery Sound Green Music Economy, pune accent pe respectul pentru mediu. Evenimentul include spectacole susținute de peste 10.000 de artiști din 655 de orașe.

Inaugurarea Festivalului va avea loc cu ocazia Festa della Musica, eveniment anual organizat de AIFPM, în colaborare cu Ministerul Culturii din Italia și cu patronajul Reprezentanței în Italia a Comisiei Europene și al SIAE.

Marți, 21 iunie, ora 19.00, Arpeggio, alături de M. Gian Luigi Zampieri, NonSoloCoro și Schola Cantorum di Roma vor susține, la Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti, 110) un concert de muzică corală laică.

În cadrul Roots Fest 2022 vor fi prezente grupul polifonic feminin Arpeggio, acompaniat la pian de M. Gian Luigi Zampieri, corul mixt polifonic Schola Cantorum di Roma, corul feminin NonSoloCo, corul Gaudium Poloniae, corul Catolica și corul Cantate Domino.

În continuare, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 19.30, la Basilica di San Vitale din Roma (Via Nazionale 194), Catolica, Gaudium Poloniae, Cantate Domino și Arpeggio, împreună cu M. Gian Luigi Zampieri la orgă, vor susține un concert de muzică sacră.