A cincea ediție a Festivalului de film scurt European

Ambasada României la Ottawa, membră a clusterului EUNIC Canada, va participa la cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film scurt european de la Ottawa, în perioada 3-5 mai 2018, la Arts Court Theatre în Ottawa. Festivalul este organizat de Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale (EUNIC) și misiunile diplomatice ale statelor membre UE, în colaborare cu Delegația Uniunii Europene în Canada și Institutul de Film Canadian. Participarea României la acest festival este asigurată de Institutul Cultural Român și consistă în prezentarea scurtmetrajului „De ce pe mine?“ (2017) al regizorului român Dan Chișu.

Proiecția va avea loc joi, 3 mai 2018.

Pe parcursul celor trei seri de proiecții, Festivalul oferă publicului cinefil canadian trei programe captivante de scurtmetraje realizate în cele 22 de state membre ale Uniunii Europene, fiecare dintre ele punând în valoare o varietate de genuri și stiluri ale filmului scurt, incluzând drama, documentarul și animația. Aparținând deopotrivă unor regizori celebri cât și unora emergenți, filmele vor rula în limba originală având subtitrare în limba engleză.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, programul proiecțiilor începând cu ora 7:00 p.m..

Festivalul de film scurt european este inclus în suita de evenimente organizate în preajma „Zilei Europei“, o ocazie deosebită pentru a celebra cultura și creativitatea europeană pe continentul nord-american.