De Ziua Internațională a Copilului, Institutul Cultural Român din Beijing organizează o proiecție specială a filmului "Guvernul Copiilor 2" (2024, regizat de Ioana Mischie) la cinema Lumiere Pavilions, de la ora 19.00. Filmul Ioanei Mischie combină amuzamentul cu mesaje profunde și educative și oferă o ocazie unică pentru tinerii din China de a explora gândurile, visele și aspirațiile copiilor români, facilitând astfel o mai bună înțelegere și apreciere a similitudinilor și diversității culturale dintre popoare.
GUVERNUL COPIILOR 2 este cel mai recent film inovator din universul omonim, prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri. Viziunile lor au fost extinse și aduse la viață de un grup transdisciplinar de artiști, arhitecți, peisagiști, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gândirea vizionară a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung.
Din echipa filmului fac parte profesioniști de excepție din industria cinematografică precum directorii de imagine Tudor Lucaciu RSC și Zsolt Magyari, editorul Cristian Vieriu, sound designer-ul Irina Bozdog, music mix-ul Lukas Piel, artistul 3D principal Alexandru Pop și compozitorul de muzică originală Sebastian Androne-Nakanishi.Pentru realizarea filmului s-au folosit în premieră tehnologii noi valorificate în cadrul jocurilor video precum Unreal engine sau soft-uri de machine learning și inteligență artificială pentru a completa un număr restrâns de viziuni din film, devenind astfel primul film românesc care valorifică aceste metodologii.
Ioana Mischie este lect.univ.dr. la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, unde predă la Departamentul Animație și Interactivitate. Este o cineastă și scenaristă de origine română, recunoscută pentru expertiza sa în transmedia storytelling și realități augmentate. În anii 2017-2018, a beneficiat de o bursă Fulbright la USC – School of Cinematic Arts din Los Angeles, unde a cercetat storytelling-ul transmedia, lucrarea sa doctorală fiind evaluată cu Summa cum laude. A fost coautor la numeroase proiecte transdisciplinare internaționale, inclusiv la MIT Hacking Arts și Forward Slash Story. Proiectele sale cinematografice, cum ar fi „237 de ani” și „Cumulonimbus”, au fost prezentate la peste 100 de festivaluri internaționale și au primit numeroase premii. De asemenea, este co-fondatoarea asociației Storyscapes și a inițiativelor Noe-Fi Studios și Omniversity, promovând o abordare inovatoare în educația și industria cinematografică. Ioana este un vorbitor frecvent la conferințe internaționale și un lider în educarea tinerilor regizori și scenariști români. Ioana Mischie a fost selectată în competiția de anul acesta de la Cannes Film Festival, la o secţiune nouă, dedicată cinemaului imersiv, cu proiectul "Human Violins: Prelude (Multi-Users Version)".
Detalii despre eveniment:
Locație: Cinema Lumiere Pavilions, centrul Beijingului
Dată și oră: 1 iunie 2024, de la ora 19:00
Activități suplimentare:
La finalul proiecției, va avea loc o sesiune de întrebări de cultură generală despre România, unde copiii au șansa să câștige premii.
Subtitrare în limba chineză:
Proiecția va beneficia de subtitrare în limba chineză, asigurată de Cinema Lumiere Pavilions.
Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături la acest eveniment unic și educativ, dedicat tinerilor din China!
#ICRBeijing #GuvernulCopiilor2 #ZiuaInternaționalăaCopilului #CulturaRomânească #ArteleVizuale