Zuralia Orchestra la Guca Fest din Serbia, cel mai important festival de brass din Europa

The Zuralia Orchestra va participa, în perioada 6 – 10 august 2014, la competiția internațională a trupelor de brass din cadrul Guca Fest din Serbia. Participarea formației din România este sprijinită de Institutul Cultural Român.
Guca Fest este considerat cel mai mare eveniment de gen, atrăgând la fiecare ediție peste un milion de spectatori din Serbia și de peste hotare.
„Participarea Zuraliei Orchestra în cadrul unei competiții de asemenea anvergură nu face decât să ne certifice încă o dată valoarea muzicală. Suntem onorați să reprezentăm România la Guca Fest. Mulțumim ICR că a făcut posibil acest lucru!” – Aurel Mirea, compozitor, conducătorul orchestrei

Înfiinţată în 2011, The Zuralia Orchestra este un grup de 12 muzicieni experimentaţi, recunoscuţi atât pe plan local cât şi internațional, care combină trompetele cu tuba, toba, darbuka, acordeonul, clarinetul și vocile celor doi solişti. Formaţia propune o fuziune între folclorul românesc şi muzica autentică gipsy, alături de influențe din zona muzicii jazz, reggae, latino și orientale.

Informații suplimentare despre festival:
http://www.gucafestival.rs/
https://www.facebook.com/GucaFestivalPortal