Zona Ardealului și peisaje din Israel, în expoziția „Profunzimea perspectivei” de Saher Khayouf, la Tel Aviv

În perioada 29 august – 29 septembrie 2022, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv găzduiește expoziția de pictură intitulată „Profunzimea perspectivei” a artistului israelian Saher Khayouf. 

Expoziția reprezintă o privire retrospectivă asupra diferitelor perioade de creație ale artistului și conține picturi în ulei și acuarele pe teme clasice precum peisaje din natură, din Israel – cu accent pe orașele Ierusalim, Haifa și Asafiyia (orașul natal al artistului), precum și din România - din zona Ardealului, pe care artistul o cunoaște din timpul doctoratului realizat la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și pe care o ilustrează în detaliu în picturile sale.

Vernisajul expoziției, în limba ebraică, va avea loc în data de 29 august 2022, de la ora 18:00, la galeria ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6), cu participarea artistului și a curatorului Rami Azzam.

Figură marcantă și personalitate importantă a comunității druze din Israel, Saher Khayouf și-a descoperit și cultivat din tinerețe pasiunea și talentul pentru artele plastice. A absolvit studiile de licență în domeniul managementului și studiile de master în pedagogie, iar, în prezent, activează în domeniul juridic și al securității naționale. A studiat pictura la Universitatea din Haifa și este președintele Uniunii Artiștilor din Carmel. Saher Khayouf a participat la multe expoziții colective israeliene și internaționale. În urma doctoratului realizat în România, Saher a păstrat o afinitate pentru peisajele românești precum și pentru calitatea învățământului universitar. De aceea, a încurajat și susținut, de-a lungul timpului, mulți tineri din comunitatea druză să aplice la studii la universitățile din România.

Expoziția este deschisă în perioada 29.08-29.09.2022, la sediul ICR Tel Aviv (b-dul Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), de luni până joi între orele 10:00 - 17:00, vineri între orele 10:00 – 14:00.