Ziua românilor de pretutindeni la Cernăuți

În zilele de 31 mai și 1 iunie 2018, Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice a Institutului Cultural Român organizează, la Palatul Academic din Cernăuți împreună cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina, evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri, „Ziua românilor de pretutindeni la Cernăuți”.

Pe parcursul a două zile, românii din regiunea Cernăuți sunt invitați să participe la o conferință și un spectacol de muzică clasică și poezie.

În data de 31 mai, începând cu ora 19.00, Dan Puric va susține conferința „De la iubire la dragostea creștină”, conferință susținută deja în mai multe orașe din România.

Vineri, 1 iunie, de la ora 19.00 tinerii muzicieni basarabeni din Moldo Crescendo vor susține un recital de muzică clasică – fragmente muzicale din Enescu, Bartok, Mozart. În continuarea evenmentului, actrița basarabeancă Lia Sinchevici va recita, acompaniată de pianistul Victor Savca, versurile cunoscutului poem Luceafărul de Mihai Eminescu.

Cu acest prilej, ICR va oferi cu titlu de gratuitate cărți apărute la Editura ICR Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina.

Intrarea la evenimente este liberă.