Ziua Portilor deschise la Beijing

Ziua Portilor deschise la Beijing

ICR Beijing s-a alăturat, în calitate de partener, Ambasadei României în R.P Chineză în organizarea evenimentului „Ziua Porților Deschise", care s-a desfășurat în data de 13 mai 2016, în saloanele oficiale ale Ambasadei.

După cuvântul de deschidere susținut de către Excelența Sa, domnul Doru Costea, ambasadorul României în R.P.Chineză, a avut loc o degustare de vin românesc, o recepție cu produse naționale specifice și ouă vopsite și o mini-expoziție de obiecte artizanale, admirate de către invitați.

Momentul artistic care a avut loc cu ocazia„Ziua Porților Deschise" a fost organizat de către ICR Beijing și a fost structurat pe două direcții complementare, care au vizat punerea în valoare atât a culturii tradiționale românești, cât și a valorilor naționale consacrate. 

În prima parte, au fost prezentate un „Dans Popular Ardelenesc" și o „Hora", pregătite în cadrul cursurilor de dans popular românesc de la ICR Beijing, curs în care participanții au învățat mai multe dansuri.  Reprezentația a fost echivalentă cu finalul cursurilor, desfășurate pe o perioadă de două luni.  Institutul Cultural Român de la Beijing, prin popularizarea dansurilor tradiționale, a dorit să ofere o nouă perspectivă asupra bogăției și tradiției culturale românești.

În a doua parte, a avut loc o recitare în limba română a poeziei „De ce nu-mi vii", scrisă de marele poet român, Mihai Eminescu. Versurile eminesciene au fost rostite de trei dintre participanții la cursurile de limba română organizate de institut.