Ziua Naţională a Lecturii, sărbătorită la ICR Tel Aviv cu Marlena Braester

Sub egida celebrării Zilei Naționale a Lecturii, una dintre cele mai recente date din calendarul diplomației culturale, ICR Tel Aviv organizează astăzi, 14 februarie, de la ora 17:00, un eveniment literar de excepție, cu titlul „Invitație la lectură cu Marlena Braester”.

Manifestarea, moderată de Cleopatra Lorințiu, director adjunct al ICR Tel Aviv, va avea loc în limbile română și ebraică, la sediul ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6) și va fi transmisă prin live streaming pe canalul Youtube al reprezentanţei.

Cea mai prolifică traducătoare a operelor lui Amos Oz în limba română și, la rândul ei, poet și personalitate culturală, Marlena Braester va purta spectatorii printr-un periplu literar despre traducerile de literatură israeliană pe care le-a realizat de-a lungul timpului, precum și despre colaborarea literară de lungă durată cu marele scriitor Amos Oz și activitatea ei literară la conducerea Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Franceză și a revistei literare israeliene „Continuum”.

Programul va cuprinde:

Scriitorii israelieni Rony Someck și Eran Hadas în dialog despre opera lirică semnată de Marlena Braester

„Traduceri și colaborări literare” – Marlena Braester

Recital de poezie susținut de tineri poeți israelieni

Roselyne Dery, atașat cultural în domeniul literaturii la Institutul Francez și Ambasada Franței în Israel ( intervenție video preînregistrată)

Programul evenimentului va include lecturi de proză (din operele traduse de Marlena Braester) și lecturi de poezie (în limbile română și ebraică), precum și difuzarea unor mesaje video din partea unor prestigioși critici literari și scriitori din România, despre activitatea culturală întreprinsă de Marlena Braester.