Ziua Limbii Române, o adevărată sărbătoare organizată de ICR Istanbul. Trei evenimente de neratat

Ziua Limbii Romane, o adevarata sarbatoare organizata de ICR Istanbul Trei evenimente de neratat Ziua Limbii Romane, o adevarata sarbatoare organizata de ICR Istanbul Trei evenimente de neratat

ICR Istanbul anunță zece zile dedicate sărbătoririi Zilei Limbii Române, în perioada 22 august -1 septembrie 2016.

Prima acțiune propusă cuprinde o campanie de promovare online a limbii române, care constă în postarea, în perioada 22 august - 1 septembrie 2016, de proverbe şi aforisme comune limbilor română și turcă pe site-ul şi paginile de facebook administrate de către Institutul Cultural Român de la Istanbul.

Urmează apoi un curs introductiv de limba română pentru adulți, care va avea loc în data de 27 august 2016, ora 14.00, la sediul ICR Istanbul.

Iar seria de evenimente se va încheia cu un recital de pian susținut de pianista Adina Cocargeanu programat pe 31 august 2016, ora 19.30, la sediul ICR Istanbul.

În programul recitalului de la ICR Istanbul sunt incluse piese de G. Enescu, J. S. Bach, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Liszt.

Născută în 1985 la Constanța, Adina Cocargeanu a început studiul pianului la Liceul de Muzică din orașul natal, continuând mai apoi la Liceul de Muzică „George Enescu” din București, după care a absolvit cursurile Universității de Muzică din București, secția pian principal. Adina Cocargeanu a sustinut numeroase recitaluri și concerte în România, cât și în Austria, Spania, Bulgaria și S.U.A. Pianista a participat la cursuri de măiestrie cu profesorii Arkadi Sevidov (Moscova), Gerlinde Otto (Weimar), Constantin Sandu (Porto) și a obținut premii la concursuri naționale și internaționale atât în calitate de solistă, cât și de pianist acompaniator. În repertoriul său putem găsi piese pentru pian solo, operă și operetă începând din perioada barocă până la contemporani.

Adina Cocargeanu este pianist acompaniator la Opera Națională București - Compania de Operetă și Musical, din 2007 până în prezent.