Ziua Limbii Române, celebrată la Londra

Joi, 31 august, ICR Londra celebrează Ziua Limbii Române prin crearea unui eveniment dedicat pe pagina de Facebook a Institutului, cu scopul de a promova programul de cursuri de limba română derulat, începând cu data de 31 octombrie 2016, la sediul din 1 Belgrave Square. Astfel, pe tot parcursul zilei, evenimentul va fi alimentat cu scurte mărturii narative, însoţite de portretele fotografice ale câtorva dintre foştii cursanţi, ce vor ilustra motivaţiile şi experienţele acestora cu privire la studiul limbii române.

Programul de cursuri de limba română al ICR Londra a fost lansat în toamna anului trecut. Destinat începătorilor şi acoperind o nevoie bine delimitată în rândul publicului potențial, cursul a fost dezvoltat cu sprijinul Biroului de limba română al Institutului Cultural Român, ca răspuns la oferta relativ limitată de cursuri de limba română din capitala britanică. Astfel, ICR Londra a devenit unul dintre cei trei furnizori de programe de instruire de acest tip, alături de University of Westminster și School of Slavonic & East European Studies (SSEES) al University College London.

Desfăşurat în module de 10 săptămâni cu câte o întâlnire în fiecare săptămână, cursul se adresează cu preponderență tuturor celor care doresc să dobândească un nivel satisfăcător într-un timp relativ scurt - britanici cu afaceri sau domiciliul în România, precum și cu legături familiale românești sau turiști interesați de țara noastră. Cel de-al treilea modul va debuta în data de 2 octombrie 2017.

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.icr-london.co.uk și www.facebook.com/ICRLondon/.