Ziua Europei la universitățile din Ierusalim, Haifa și Beer Sheva

ICR Tel Aviv și Ambasada României în Israel vor participa la manifestările dedicate Zilei Europei în Israel, organizate la universitățile din Ierusalim, Beer Sheva și Haifa în perioada 10-22 mai 2017.

România va fi prezentă printr-un stand de informare, unde vor fi oferite materiale informative de interes general, vor fi aduse în atenţia studenţilor israelieni oportunităţile de studiu în România, precum şi programul Lectoratului de limbă română de la Universitatea din Tel Aviv.

La stand vor fi prezentate, de asemenea, activităţile şi evenimentele organizate de ICR Tel Aviv, precum şi cursurile de limba română; vor fi distribuite materiale de promovare, precum și materiale turistice și va fi promovată Timișoara – capitală culturală europeană în anul 2021.

Programul evenimentelor:

10 mai, orele 10:00-15:00, Universitatea Ebraică din Ierusalim  Eurofest

Organizat anual de Forumul European, Eurofest reuneşte studenţi şi profesori pentru „o celebrare festivă a Europei”, în ideea familiarizării publicului tânăr israelian cu istoria şi cultura Europei unite, eveniment în cadrul căruia fiecare stat participant va fi reprezentat de un stand naţional. De asemenea, va fi organizat un panel internațional cu tema „Euroskepticism” la care vor participa unii ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene.

11 mai, orele 09:30-12:30, Universitatea din Haifa – European Market

Ziua Europei va fi celebrată printr-un festival de o zi, în cadrul căruia fiecare stat participant va fi reprezentat de un stand naţional (European Market) și o conferinţă academică internaţională, „Contemporary Role of Germany and the EU in the Middle East”. În cadrul conferinței internaționale, vor susține intervenții Josef Joffe, redactor-șef al DIE ZEIT, Dr. Roby Nathanson, Israeli European Policy Network, Yoram Ben Zeev, fost ambassador al Israelului în Germania, Prof. Artur Nowak-Far, fost vice-ministru de externe al Poloniei.

European Market va reuni reprezentanți ai statelor membre UE, care vor prezenta oportunitățile culturale, turistice și educaționale din țările respective.

22 mai, orele 11:00-14:30, Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva – Europe Day Fair

Centrul pentru Studierea Politicilor şi Societăţii Europene din cadrul Universităţii Ben Gurion organizează o serie de evenimente dedicate celebrării Zilei Europei. Unul dintre evenimentele centrale este târgul dedicat studenților, care va avea loc între orele 11:00-14:30 în campusul universităţii. În cadrul evenimentului fiecare stat european participant va fi reprezentat de un stand naţional. Standul României va fi organizat de ICR Tel Aviv în colaborare cu Ambasada României în Israel. În același timp, vor avea loc o expoziție de fotografii realizate de studenți, intitulată „Europe from my point of view”, un panel la care vor participa diplomați și cercetători în domeniul studiilor politice – „About populism in Europe”, precum și o masă rotundă în cadrul căreia studenții universității vor avea ocazia să se întâlnească cu ambasadori ai statelor membre UE acreditate în Israel.