„Ziua Europeană a Limbilor“, sărbătorită la Berlin

„Ziua Europeană a Limbilor“ este sărbătorită şi în acest an la Berlin. Evenimentul este organizat de Comunitatea Institutelor Culturale Europene din Berlin (EUNIC Berlin) în colaborare cu reprezentanţa Comisiei Uniunii Europene şi cu bibliotecile din Berlin.

În perioada 25-26 septembrie se desfăşoară în bibliotecile publice din capitala Germaniei cursuri de limbă pentru elevii din clasele primare, prin intermediul cărora se doreşte evidenţierea în rândul copiilor a importanţei cunoaşterii limbilor străine. Ediţiile trecute ale acestei manifestări s-au bucurat de un real succes. La ediţia din acest an participă 24 de institute şi ambasade şi 21 de biblioteci.

În cadrul acestei ample manifestări, Institutul Cultural Român din Berlin, în calitate de membru EUNIC Berlin, organizează două cursuri de limbă română sub îndrumarea Anei-Maria Carabelea. Cursurile vor avea loc pe data de 26 septembrie la Biblioteca Eva-MariaBuch-Haus din zona Tempelhof.

Ziua Europeană a Limbilor a fost instituită în anul 2001, fiind dedicată sărbătoririi diversităţii culturale şi lingvistice, prin sprijinirea celor 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi a celor 200 de limbi vorbite pe întreg continentul european.

Ana-Maria Carabelea combină pasiunea pentru literatură şi lingvistică cu experienţa de peste cinci ani ca profesor de limba română în şcoli din Bucureşti şi Berlin. După terminarea Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, s-a mutat la Berlin pentru a urma cursurile unui Masterat în Literatură Europeană în cadrul Humboldt Universität. Ana-Maria Carabelea predă, începând cu anul 2015, cursurile de limbă română organizate de ICR Berlin.

Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pewww.rki-berlin.de şi pe Facebook