Ziua Europeană a Limbilor 2018 în Polonia

Institutul Cultural Român de la Varșovia participă și în acest an la proiectul Ziua Europeană a Limbilor, organizat în capitala poloneză, în perioada 17-30 septembrie 2018, de clusterul EUNIC Varșovia, în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Polonia.

Ziua Europeană a Limbilor este un proiect anual, cu un program complex, adresat diverselor categorii de public, de la specialiști la publicul larg. În acest an, programul va cuprinde: lecții demonstrative de limbă via Skype, lecții de cultură și civilizație, dar și o dezbatere asupra influenței limbii vorbite asupra modului de interacțiune cu lumea înconjurătoare, care va avea loc în 26 septembrie la Varșovia, la sediul Institutului Goethe.

ICR Varșovia va participa la toate manifestările varșoviene de celebrare a Zilei Europene a Limbilor, punând accent pe organizarea de cursuri demonstrative de limba română și cultură și civilizație română via Skype.

Proiectul EUNIC „Ziua Europeană a Limbilor” este dedicat descoperirii şi familiarizării cu diversitatea lingvistică de care se bucură Europa. Scopul principal este promovarea importanței învățării şi utilizării limbilor străine, în general, indiferent de larga sau redusa lor circulație, contribuind la sprijinirea multilingvismului și învățării pe tot parcursul vieții. Este un proiect de mare vizibilitate, care se bucură an de an de prezența unui public numeros, de toate vârstele, doritor de cunoaștere.