Ziua Europeană a Limbilor 2017, în Polonia

Institutul Cultural Român de la Varșovia va participa și în acest an la proiectul Ziua Europeană a Limbilor, organizat în capitala poloneză, în perioada 25-30 septembrie 2017, de clusterul EUNIC Varșovia, în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Polonia, Departamentul de Educație al Primăriei Varșoviei și Fundația pentru Dezvoltarea Sistemului de Educație.

Ziua Europeană a Limbilor este un proiect anual, cu un program complex, adresat diverselor categorii de public, de la specialiști la publicul larg. În acest an, programul va cuprinde: lecții demonstrative de limbă via Skype, lecții de cultură și civilizație, dar şi conferinţa internaţională cu titlul Profesorii de limbi străine în lumea modernă – aşteptări, provocări şi perspective. Conferinţa va avea loc în data de 25 septembrie, la POLIN – Muzeul de Istorie a Evreilor Polonezi.

ICR Varșovia va participa la celebrarea Zilei Europene a Limbilor prin organizarea de cursuri demonstrative de limba română și culturăși civilizație română via Skype, de asemenea va susţinere participarea la conferinţa internaţională a doamnei Emilia Ivancu, lector de limba română la Universitatea „Adam Mickiewicz” din Poznań.

Evenimentelor varșoviene li se vor alătura două acțiuni, derulate la Cracovia, în colaborare cu Biblioteca Voievodală: ateliere de limbă română, susţinute de Joanna Kornaś-Warwas, precum și prezentarea, în spațiul expozițional al Bibliotecii, a unei expoziţii despre limba română, cu planșe explicative, destinate publicului larg.

Proiectul EUNIC „Ziua Europeană a Limbilor ” este dedicat descoperirii şi familiarizării cu diversitatea lingvistică de care se bucură Europa. Scopul principal este promovarea importanței învățării şi utilizării limbilor străine, în general, indiferent de larga sau redusa lor circulație, contribuind la sprijinirea multilingvismului și învățării pe tot parcursul vieții. Este un proiect de mare vizibilitate, care se bucură an de an de prezența unui public numeros, de toate vârstele, doritor de cunoaștere.