Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Milano

Ziua Culturii Nationale, sarbatorita la Milano Ziua Culturii Nationale, sarbatorita la Milano Ziua Culturii Nationale, sarbatorita la Milano Ziua Culturii Nationale, sarbatorita la Milano

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, în organizarea Centrului Cultural Italo-Român, a avut loc la Milano, sub patronajul Consulatului general al României din Milano, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale. În cadrul manifestării găzduite de Consulatul General al României la Milano, de la ora 16.00, au avut loc dezbateri despre viața și opera lui Mihai Eminescu, de la nașterea căruia s-au împlinit 167 de ani.

Au participat reprezentanți ai Primariei din Milano, Diana de Marchi, președintele Comisiei Pari Opportunita, Adrian Georgescu, consulul general al României la Milano, numeroși români din comunitatea românească, din comunitatea de basarabeni, studenți români din Milano, dar și mulți prieteni italieni ai Centrului Cultural Italo-Român.

Au intervenit profesori români din cadrul cursului de Limbă, Cultură și Civilizație românească din Lombardia, poeți, studenți. Printre temele abordate s-au numărat: importanța operei poetului Mihai Eminescu, receptarea operei sale în cultura italiană, dar și în rândul copiilor născuți în Italia, predarea operei eminesciene în cadrul cursului de Limbă, Cultură și Civilizație românească etc.

culturaromena.it