Ziua Culturii Naţionale 2018 în Estonia

Ambasada României la Tallinn şi Institutul Cultural Român de la Varşovia marchează Ziua Culturii Naţionale în Estonia prin prezentarea filmului România nemaivăzută, în data de 16 ianuarie 2018, la sediul Ambasadei României din Tallinn.

România nemaivăzută propune o plimbare prin locuri mai puţin cunoscute din România, dar ale căror aşezare, istorie, legendă sau tradiţii le-au transformat în adevărate bijuterii ale patrimoniului natural şi cultural naţional.

Filmul identifică și prezintă 15 localități rurale din România, care se diferențiază nu neapărat prin pitorescul peisajului în care sunt amplasate sau prin brandul lor turistic deja consacrat, ci printr-o trăsătura unicat. De pildă, unul este satul labirint, altul este satul perfect rotund. Unul este construit aproape în întregime din marmură, altul este locul din Europa de Sud-Est, unde au fost conservate cele mai multe mori de apă funcționale. Unul păstrează tradiții folclorice străvechi, altul a transformat una dintre cele mai vechi îndeletniciri de pe aceste meleaguri, păstoritul, în rafinament gastronomic.

Documentarul va fi proiectat în versiunea originală, în limba română, cu subtitrări în limba engleză, evenimentul fiind adresat unui public variat, format din membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Tallinn, reprezentanţi ai instituţiilor estoniene şi public larg.