Zilele Filmului Românesc la Valencia, ediția a III-a

Festivalul Zilele Filmului Românesc, a cărui a VIII-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 8 – 15 noiembrie 2017, va fi itinerat, ca și în 2017, în 5 orașe din Spania. Anul acesta, festivalul de film românesc va putea fi vizonat în Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca, Oviedo și San Cristóbal de La laguna-Tenerife, în perioada 20 februarie – 6 iunie. După Barcelona, festivalul itinerant va fi inaugurat la Valencia, în data de 11 aprilie, la ora 20:00, cu pelicula Fixeur, cel mai recent lungmetraj al realizatorului Adrian Sitaru, care a reprezentat România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film în limbă străină. Ciclul de filme românești va fi găzuit, pentru al treilea an consecutiv, de Cinemateca Institutului Valencian de Cultură.  

În mod excepțional, va fi prezentată și pelicula Ana, mon amour, care a obținut la ediția din 2017 a Berlinalei Premiul Ursul de Argint, acordat Danei Bunescu pentru cea mai bună contribuție artistică. Filmul este distribuit în Spania de Golem Distribución. 

FIXEUR / THE FIXER

Adrian Sitaru • România, Franța, • 2016 • Color • 100'

SINOPSIS: „Fixeur” spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Programare

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.


Fixeur (regia: Adrian Sitaru) -  miercuri, 11 aprilie, 20:00 h & sâmbătă 14 aprilie, 18:00 h

Vara s-a sfârșit (regia: Radu Potcoavă) - vineri, 13 aprilie, 22:30 h & miercuri, 18 aprilie, 18:00 h

Inimi cicatrizate (regia: Radu Jude) - marți, 17 aprilie, 18:00 h  &  vineri, 20 aprilie, 22:00 h

Breaking News (regia: Iulia Rugină) - marți, 17 aprilie, 20:30 h & vineri, 27 aprilie, 18:00h 

 Afacerea Est (regia: Igor Cobileanski) - miercuri, 24 aprilie, 20:15 h & joi, 26 aprilie, 18:00 h

Ana, mon amour (regia: Călin Peter Netzer) - vineri, 27 aprilie, 22:30 h & sâmbătă, 28 aprilie, 18:00 h

Bilete:

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Filmotecii din Valencia.

Preț: 2.5 EUR/ sesiune

Zilele Filmului Românesc la Valencia

Filmoteca din Valencia, Institutul de Cultură Valencian

Plaça de l'Ajuntament, 17, 46002 València


Vă recomandăm să urmăriți toate informațiile referitoare la Zilele Filmului Românesc pe pagina de Facebook CineRumano, dedicată filmului românesc și succeselor sale în Spania.

Organizează: Institutul Cultural Român și Filmoteca din Valencia / Institutul de Cultură Valencian