Zilele filmului românesc la Seghedin

Zilele filmului romanesc la Seghedin

În perioada 7-9 noiembrie 2017, în cadrul Zilelor filmului românesc, cinefilii din orașul Seghedin vor avea ocazia să vadă câteva din cele mai marcante realizări ale cinematografiei românești din ultimul an.

Institutul Cultural Român Budapesta organizează de doisprezece ani Săptămâna filmului românesc la Budapesta, cel mai longeviv program cultural al Institutului, care se bucură de un succes și un interes deosebit din partea publicului budapestan. Programul din acest an este extins de către Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta, pentru a prezenta trei filme românești publicului din orașul Seghedin.

Intrarea este gratuită.

Proiecțiile vor începe de la ora 19:00 la Grand Cafe (Str. Deák Ferenc nr. 18), după următorul program:

Marți, 7 noiembrie: Ana, mon amour (r.: Călin Peter Netzer)

Miercuri, 8 noiembrie: Ilegitim (r.: Adrian Sitaru)

Joi, 9 noiembrie: Fixeur (r.: Adrian Sitaru)


Ana, mon amour

dramă, România - Germania - Franța, 2017, 127 min.

în limba română cu subtitrare în limba maghiară

regia: Călin Peter Netzer

distribuția: Mircea Postelnicu, Diana Cavallioti

Nerecomandat minorilor, scene cu conținut erotic explicit.

Toma și Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid și încep o relație de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie Anaare o tulburare nevrotică ușoară și suferă de atacuri de panică, iar Toma își asumă rolul de protector necondiționat. Deși pare să dețină controlul asupra relației, ani mai târziu el se trezește gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înțelege, forțându-se până la limită în încercarea de a o salva. „Ana, mon amour” este o adaptare cinematografică după romanul Luminița, mon amour de Cezar Paul-Bădescu. Filmul este analiza unei povești de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate și delicate momente din evoluția unui cuplu. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2017, unde Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru Contribuție artistică deosebită pentru montare.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QBBQs_IICT8


Ilegitim

dramă, România - Franța - Polonia, 2016, 89 min.

în limba română cu subtitrare în limba maghiară

regia: Adrian Sitaru

distribuția: Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, Robi Urs

Nerecomandat minorilor sub 16 ani.

„Ilegitim” spune povestea a doi frați gemeni și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort. Filmul lui Adrian Sitaru (Pescuit sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intenții, Domestic) A fost prezentat în premieră la Berlinala din 2016, secțiunea Forum, unde a primit premiul CICAE (Uniunea Internaţională a Cinematografelor de Artă).

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3QndcAKxr7s


Fixeur

dramă, 2016, 98 min

în limbile română, franceză, engleză, cu subtitrare în limba maghiară

regia: Adrian Sitaru

distribuția: Tudor Istodor, Mehdi Nebbou, Diana Spătărescu, Nicolas Wanczycki

Nerecomandat minorilor sub 16 ani.

„Fixeur” spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică. Protagonistul filmului, Tudor Istodor a primit premiul pentru cea mai bună interpretare, în cadrul festivalului Les Arcs (2016).

Trailer:https://www.youtube.com/watch?v=4c7R3GzrXFI