Zilele Filmului Românesc la Madrid, ediția a VIII-a

Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a VIII-a

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca Española organizează a VIII-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano din Madrid, în perioada 8-15 noiembrie 2017, la Cine Doré. În intervalul scurs între ediția precedentă și cea actuală, filmul românesc contemporan s-a bucurat de un succes deosebit, ceea ce s-a tradus în distribuția a patru producții în circuitul cinematografelor spaniole: Bacalaureat, regia: Cristian Mungiu, Comoara, regia: Corneliu Porumboiu, Sieranevada, regia: Cristi Puiu și Ana, mon amour, regia: Călin Peter Netzer.

Un fapt inedit l-a constituit și selecția a două lungmetraje românești în Competiția Oficială a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian: Pororoca, regizat de Constantin Popescu, avându-i ca protagoniști pe Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare, și Soldații. Poveste din Ferentari, realizat de Ivana Mladenovic, dupa un roman și scenariu de Adrian Șchiop, care a interpretat și rolul principal alături de Vasile Pavel. Protagonistul filmului Pororoca, Bogdan Dumitrache a fost recompensat cu Premiul “Concha de Plata” pentru cel mai bun actor pentru rolul tatălui ajuns în pragul  autodistrugerii după dispariția fiicei sale. Institutul Cultural Român oferă în premieră în Madrid o proiecție a filmului Pororoca, în data de 12 noiembrie 2017.

Ciclul de film românesc a fost inaugurat cu pelicula Fixeur, regizată de Adrian Sitaru, film ce va reprezenta România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2018. Regizorul a fost prezent, în perioada 7-9 noiembrie la Madrid, pentru a se întâlni cu publicul și studenți ai ECAM (Școala de Film și Audiovizual a Comunității Madrid) la diverse specializări din domeniul cinematografic.


Programarea completă*

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

8 noiembrie, 20:00 h, Sala 1 – Fixeur (regia: Adrian Sitaru)

Inaugurarea festivalului  în prezența regizorului Adrian Sitaru și a criticului de film Luis Martínez, jurnalist al ziarul El Mundo.

10 noiembrie, 18:00 h, Sala 2 – Breaking News (regia: Iulia Rugină)

11 noiembrie, 21:30 h, Sala 1 – Inimi cicatrizate (regia: Radu Jude)

12 noiembrie, 19:15 h, Sala 1 – Pororoca (regia: Constantin Popescu)

14 noiembrie, 22:30 h, Sala 1 – Vara s-a sfârșit (regia: Radu Potcoavă)

15 noiembrie, 21:30 h – Afacerea Est (regia: Igor Cobileanski)

* Programarea poate suferi modificări. Toate proiecțiile se desfășoară în sălile cinematografului.

CINE DORÉ C/ Santa Isabel 3, 28012 Madrid

Bilete: Toate biletele se pot achiziționa la casa cinematografului Cine Doré. Biletul pentru o singură proiecție: 2.5 EUR. Detalii referitoare la reduceri, abonamente și vânzarea anticipată se pot afla de pe pagina de internet a Cine Doré / Filmoteca Española.