Zilele Filmului Românesc la Madrid, ediția a IX-a

Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a Zilele Filmului Romanesc la Madrid, editia a IX-a

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca Española, cu colaborarea Festivalului Internațional de Film de la Gijón organizează a IX-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano din Madrid, în perioada 23 – 31 ianuarie, la Cine Doré.

Ciclul de film românesc se inaugurează cu pelicula Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, regizată de Radu Jude, film desemnat să reprezinte România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2019. Criticul și programatorul de film Javier H. Estrada va fi prezent la inaugurarea ciclului de film de la Madrid pentru a vorbi publicului prezent despre filmografia lui Radu Jude.

După Madrid, filmele selectate vor fi proiectate în colaborare cu cinematecile regionale din Barcelona, Valencia și Andalucia, cu Săptămâna Audiovizualului Contemporan din Oviedo (SACO), Primăria Oviedo și Fundația Cristino de Vera-Spațiul CajaCanarias la Filmoteca de Catalunya, la Institutul Valencian de Cultură, la Filmoteca Andaluză din Sevilia, la Oviedo și San Cristóbal de la Laguna în perioada martie- iunie 2019.

Programarea completă*

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

23 ianuarie, 19:30 h, Sala 1 –"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" (regia: Radu Jude)

Inaugurarea festivalului în prezența criticului de film Javier H. Estrada.

24 ianuarie, 19:45 h, Sala 1 – Moromeții 2 (regia: Stere Gulea)

26 ianuarie, 20:30 h, Sala 1 – Un pas în urma serafimilor (regia: Daniel Sandu)

29 ianuarie, 17:30 h,Sala 2– Luna de miere / Lemonade (regia: Ioana Uricaru)

30 ianuarie, 19:30h, Sala 1 – Fotbal infinit (regia: Corneliu Porumboiu)

31 ianuarie, 21:30 h , Sala 1 – Alice T. (regia: Radu Muntean)

* Programarea poate suferi modificări.

Toate proiecțiile se vor desfășura în sălile cinematografului

CINE DORÉ

C/ Santa Isabel 3, 28012 Madrid

Bilete:

Biletele se pot achiziționa online pe pagina: https://www.entradas.com/entradas-cine-dore.html?affiliate=EES&doc=venuePage&fun=venue&action=overview&venueGroupId=23904&x10=1&x11=cine+dore&fbclid=IwAR3R1LKnjg2hB8qSh26dJn1JxmBQDPSiGJUcXhESCHaQbQmm_-x3QDz9Oc8

Costul unui bilet este de 3 EURO.

De asemenea, biletele se pot achiziționa și la casa de bilete a cinematografului Cine Doré.

Detalii referitoare la reduceri, abonamente și vânzarea anticipată se pot afla de pe pagina de internet a Cine Doré / Filmoteca Española.