Zilele Filmului European la Praga

Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea românească la festivalul „Zilele Filmului European” (7-24 aprilie 2016, Praga, Brno și alte oraşe), cu filmul „Lumea e a mea”, al regizorului Nicolae Constantin Tănase. Proiecția filmului românesc este programată joi, 13 aprilie 2016, de la ora 16:30, la cinematograful Lucerna din Praga.

„Lumea e a mea” este o dramă despre generația 2000, care aduce în prim-plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Filmul este colorat și amar, viu și strident, povestind revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Toate filmele selectate în festival vor putea fi vizionate şi în cadrul Ecourilor ZFL, timp de două săptămâni după încheierea evenimentului. 

Intrarea în cinematografe este condiţionată de bilete, puse în vânzare pe pagina oficială a festivalului, http://www.eurofilmfest.cz/en/, acolo unde se găseşte şi programul complet al proiecţiilor.