„Zilele dansului polonez la București” - masă rotundă la ICR

Marți, 8 aprilie, de la ora 14.00, la sediul Institutului Cultural Român (ICR), Aleea Alexandru nr. 38, va avea loc o masă rotundă în cadrul căreia producători şi artişti polonezi se vor întâlni cu reprezentanţi ai scenei culturale româneşti şi ai principalelor instituţii finanţatoare, pentru a discuta mecanismele de finanţare, producţie şi promovare ale dansului contemporan în România şi Polonia.
Masa rotundă va consta într-o serie de intervenții, ale invitaților români și polonezi, legate de sistemele de granturi și subvenții, politicile publice legate de dans, structura celor două scene coregrafice și condițiile specifice de producție din fiecare țară. Tema centrală a discuției o reprezintă abordarea posibilităților regionale de schimb și colaborare pe termen lung, în beneficiul artiștilor, ca și al publicului de dans. „Cum facem dans contemporan în Europa de Est? Există cu adevărat un sistem (de producție, de creație)? Care sunt punctele lui slabe și care-i sunt avantajele? Ce putem învăța unii de la alții? Poate exista, la un moment dat, un sistem regional de producție pentru această zonă a Europei?“ – acestea sunt câteva dintre întrebările de la care pornește acest dialog româno-polon.

La întâlnire vor participa, printre alții, Joanna Szymajda (Institutul de Muzică și Dans, Varșovia), Joanna Lesnierowska (Art Stations Foundation/Stary Browar, Poznan), Magda Grudzinska (komuna warszawa, Varșovia), Irina Ionescu (ICR București), Vava Ștefănescu (CNDB), artiști și manageri din România.

dans//pl – Ieri. Mâine. Azi este un proiect realizat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) în parteneriat cu Institutul Polonez din Bucureşti ce va aduce pe scena sălii Stere Popescu, între 30 martie şi 11 aprilie, cinci spectacole de referință pentru scena dansului contemporan polonez. Aături de spectacole, dans//pl – Ieri. Mâine. Azi propune publicului proiecții de filme și ateliere de dans contemporan conduse de Leszek Bzdyl, Katarzyna Chmielewska, Sławek Krawczyński și Mikołaj Mikołajczyk.

Detalii despre fiecare eveniment în parte găsiţi pe site-urile www.cndb.ro sau www.culturapoloneza.ro.

Eveniment desfășurat cu sprijinul: Art Stations Foundation by Grażyna Kulczyk, Institutul Adam Mickiewicz, Institutul Cultural Român, Institutul pentru Muzica și Dans din Polonia, Muzeul Național de Arta Contemporană

Parteneri media: 24 Fun, Accente, ArtClue, Ginger Group, LiterNet.ro, Metropotam, Observator Cultural, Online Gallery, Radio România Cultural, RFI Romania, Sub 25, Şapte Seri, Dilema Veche, 121.ro, Orasulmeu.ro, Getlokal.ro