Workshopul SoNoRo - INTERFERENȚE / Preselecție

Până pe data de 12 martie 2012, tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 13 şi 28 de ani se pot înscrie la preselecţia pentru workshopul SoNoRo – INTERFERENŢE 2012-2013. Audiţiile vor avea loc la Bucureşti (14 martie 2012, ora 11.00, Universitatea Naţională de Muzică) și la Cluj-Napoca (15 martie 2012, ora 13.00, Academia de Muzică „Gh. Dima”). Institutul Cultural Român este partener al proiectului.
SoNoRo – INTERFERENŢE, programul educativ din cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, organizează cinci workshopuri, cu durata de o săptămână, în România - la Portul Cultural Cetate și la Păltiniș, în Centrul de pregătire profesională şi activităţi sociale al Băncii Naționale a României, în Italia - la Montepulciano (Palazzo Ricci) și în Elveția - la Blonay (Fundația Paul Hindemith). Sub motto-ul „Avem nevoie de adevăraţi muzicieni, nu doar de buni instrumentişti”, SoNoRo –INTERFERENŢE urmăreşte lărgirea orizontului tinerilor selectaţi, precum şi stimularea interesului lor şi în alte domenii culturale.
Tinerii muzicieni români admişi la selecţii vor avea ocazia să studieze muzica de cameră alături de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite Universități de Muzică din Europa. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrările studiate în cadrul workshopului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la Portul Cultural Cetate, Bucureşti, Sibiu, Montepulciano și Blonay. Cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshopului SoNoRo – INTERFERENŢE vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo 2012.

Tinerii admişi la workshopul SoNoRo – INTERFERENŢE vor primi burse de studiu, pentru acoperirea costurilor participării. Cei 36 de bursieri vor fi selectaţi în urma audiţiilor din luna martie, pe baza meritelor artistice.
Bursa de studii SoNoRo – INTERFERENŢE constă în: gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă, violoncel, corn şi clarinet); acoperirea costurilor de transport din localitatea de rezidenţă la locaţia workshopului; cazare şi masă gratuite pe durata workshopului.

Detalii suplimentare: http://sonoro.ro/interferente/