„Weekend românesc” la Washington, la împlinirea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România - SUA

Ambasada României în Statele Unite ale Americii, în colaborare cu Institutul Cultural Român și Consiliul Județean Maramureș, organizează la Washington, D.C., un amplu eveniment în aer liber, care își propune să creeze un spațiu al descoperirii culturale și al celebrării prieteniei româno-americane, cu valențe educative, dar și de divertisment. Această serie de evenimente face parte din programul mai larg al proiectelor culturale programate să marcheze aniversarea celor 25 de ani de Parteneriat Strategic între Romania și Statele Unite ale Americii (PS25).

„Weekend-ul românesc” se va desfășura în perioada 9-10 iulie, într-una dintre cele mai nou reamenajate zone ale D.C.- ului, un complex de săli de spectacol, hoteluri, cinematografe și restaurante de pe malul râului Potomac. Detalii despre spațiu pot fi gasite accesând acest link.

Evenimentul, una dintre cele mai mari manifestări românești organizate vreodată în capitala Statelor Unite ale Americii, va fi un catalizator pentru comunitățile de români aflate pe tot teritoriul SUA. Reprezentanţii acestor comunități vor fi invitați la eveniment pentru a-și prezenta viziunea și organizația.

Alegerea perioadei în care va avea loc seria de evenimente nu este deloc întâmplătoare, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii fiind lansat chiar în data de 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui S.U.A., Bill Clinton.

Nu în ultimul rând, evenimentul va fi susținut și promovat de mai multe asociații românești și româno-americane din zona D.C. precum Romanians of D.C., Alianța sau Immigration Forum.

Mai multe informaţii se regăsesc pe blogul ICR New York.