„Vive le Rock!” Sărbătoarea Francofoniei în Republica Portugheză

În anul 2018, Institutul Cultural Român de la Lisabona va fi din nou unul dintre partenerii de prim rang ai Sărbătorii Francofoniei în Portugalia, care se va desfășura în zilele de 23 şi 24 martie 2018, în jurul Grădinii Amoreiras şi la Mãe d`Água, la Lisabona.

În acest cadru, ICR Lisabona va prezenta concertul trupei Fluturi pe Asfalt. Evenimentul va avea loc în rezervorul Mãe d`Água vineri, 23 martie, la ora 22.30. Fluturi pe Asfalt este o trupă rock din Cluj, formată din Andrei Mircea Ionescu (chitară bass), Alexandru Prigoană (tobe), Andrei Gheorghiu (chitară), Eugen Maleș (chitară, voce). Trupa s-a afirmat mulțumită succesului deosebit pe care l-a avut în rândul publicului tânăr cu albumul Munţi sub Mări (2016). Cei patru muzicieni au început să cânte împreună în 2009 şi şi-au câştigat chiar un statut de grup cult în mediile underground după lansarea primului lor album Reconstituire, în 2012. De atunci, au cântat în concerte şi festivaluri alături de formaţii româneşti deja consacrate, precum Luna Amară sau Alternativ Quartet, dar şi nume importante de pe scena internaţională, Gifts From Enola, Mental Architects sau Tides From Nebula.

România va fi prezentă în cadrul Sărbătorii Francofoniei și cu un stand propriu în cadrul Village Francophone organizat în data de 24 martie, între orele 14.00 şi 18.00, în Grădina Amoreiras. Standul, organizat de ICR Lisabona și Ambasada României în Republica Portugheză, va propune vizitatorilor materiale de informare despre țara noastră şi surprize gastronomice tradiţionale româneşti.