Violonista Alda Dizdari, recunoscută pentru sensibilitatea interpretării, debutează în cadrul Seriei „Concertelor Enescu”

Cea de-a şaptea stagiune a Seriei „Concertelor Enescu” continuă pe 7 noiembrie cu un concert aflat sub semnul melancoliei Belle Epoque. Recitalul este susţinut de violonista Alda Dizdari, artistă de origine albaneză recunoscută pentru sensibilitatea interpretării sale și educată în școlile muzicale românești, avându-l ca mentor pe marele violonist Șerban Lupu. În programul concertului figurează partituri de Ernest Chausson, George Enescu, Jean Sibelius şi Maurice Ravel. Violonista va fi acompaniată la pian de Tom Blach.
Organizate din 2007 de către ICR Londra și Societatea Enescu din Londra, concertele seriei se desfăşoară la sediul din 1 Belgrave Square, transformând sala de concerte într-una dintre scenele camerale cele mai interesante din centrul capitalei britanice.

Alda Dizdari este considerată de critica internaţională o violonistă de excepţie, cu un repertoriu impresionant de divers. Artista, acum rezidentă în Marea Britanie, a absolvit Conservatorul din Bucureşti, după care şi-a continuat studiile la Universitatea din Illinois, unde a fost studenta renumitului violonist român Şerban Lupu. Alda Dizdari este un promotor neobosit al lucrărilor enesciene, ea înregistrând, printre altele, un CD cu sonatele pentru pian şi vioară ale lui George Enescu, prezentate anterior la Wigmore Hall. Debutul său la Wigmore Hall şi Purcell Room, două dintre cele mai prestigioase scene muzicale din Londra, s-a bucurat de un imens succes şi a condus la numeroase apariţii pe BBC Radio 3 şi concerte în toată Europa şi Statele Unite ale Americii. Selectată în 2011 de publicaţia muzicală „Gramophone” la categoria „"Muzicieni ce trebuie urmăriţi”, Alda Dizdari a urmat un turneu britanic foarte apreciat pe întreg parcursul anului respectiv.
Tom Blach a studiat cu John Barstow şi Zu Chun Zee, la Royal College of Music. De la debutul său londonez din 1987, sub auspiciile Park Lane Group, artistul a colaborat cu o serie de personalităţi muzicale britanice. Pianistul a avut numeroase apariţii televizate la BBC şi la televiziuni din Spania, Franţa sau Germania. A susţinut recitaluri în săli de concert importante din Marea Britanie şi Europa.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.