Vernisajul expoziției de fotografie „Face – Beyond the Identity” la sediul ICR

Joi, 25 mai 2017, la ora 16.00, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, va fi vernisată expoziţia de fotografie Face – Beyond the Identity realizată de Fate Velaj. Evenimentul este organizat de ICR, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac şi cu Asociaţia „Liga Albanezilor din România”. Vor lua cuvântul Excelenţa Sa Domnul Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei în România şi Domnul Luan Topçiu, critic literar. Expoziţia va putea fi vizitată până în 31 mai 2017. Vernisajul va fi urmat de o prelegere a Domnului Fate Velaj, pe tema relaţiilor culturale româno-albaneze.

Fate Velaj, născut în 1963, la Vlora, este un pictor, curator de expoziţii, fotograf, romancier şi eseist albanez. Din septembrie 2013 este consilier pentru probleme de diplomaţie culturală şi relaţii culturale europene al prim-ministrului Albaniei, Edi Rama. A studiat artele plastice şi managementul cultural în Albania şi Austria. Lucrările sale au fost expuse în Austria, Italia, Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Egipt, Macedonia, Grecia, România. A iniţiat şi coordonat numeroase proiecte artistice internaţionale, în mai multe ţări ale Europei. Este un sprijinitor al relaţiilor culturale româno-albaneze.

Expoziţia Face – Beyond the Identity propune o serie de portrete fotografice realizate de Fate Velaj, care vorbesc despre diversitatea culturală a Europei sud-estice.