Vernisajul expoziției de artă fotografică „Frumoasa Românie”

În data de 6 decembrie 2017, la Centrul de Artă și Cultură Hamah din Zhuhai, a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică „Frumoasa Românie”. Această expoziție face parte din cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Fotografiei Românești în China, organizat de Institutul Cultural Român de la Beijing, Asociația Internațională „EURO FOTO-ART” din Oradea, și China Network Online, în cinstea Zilei Naționale a României. 

Evenimentul a fost deschis de domnul Chen Weilu, președintele China Network Online, care a prezentat fiecare fotografie în parte, exprimându-și dorința de a dezvolta pe mai departe schimburile culturale dintre cele două țări și de a promova arta fotografică chineză și română. Li Wei Kun, consilier al Asociației Fotografilor din China, unul dintre participanții invitați să susțină un discurs, a spus că acest festival de fotografie este o ocazie bună de a promova relațiile de prietenie dintre România și China, la un nivel superior. De asemenea, în cadrul deschiderii evenimentului, s-a proiectat un film realizat din fotografii despre România. Expoziția de artă fotografică contemporană „Frumoasa Românie” este deschisă în perioada 1 - 15 decembrie 2017, la acest centru de artă din Zhuhai, unde publicul are posibilitatea să admire frumoasele peisaje românești, câmpii, dealurile, Munții Carpați cu pădurile sale dese, Dunărea, Marea Neagră, portul și obiceiuri populare, lucrări semnate de către membrii Asociației Internaționale „EURO FOTO-ART”.

În această perioadă sunt prezentate proiecții de digiporamă cu fotografii reprezentative despre România, puse la dispoziție de către Stefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „EURO FOTO-ART”, în câteva orașe ale Chinei, precum Guangzhou (Centrul de Expoziții Sanxi), Shunde (Salonul de expoziții Shunde), Shenzhen (Centrul de Fotografie Wenbogong), Shanghai (Salonul de Fotografie), Harbin (Universitatea Heilongjiang) și Macao (Galeria de Artă Wanhao Clădirea Xinhua).

Acest festival de fotografie românească se organizează pe baza acordului de reciprocitate, ca urmare a colaborării intense din ultimii cinci ani dintre Asociația Internațională „EURO FOTO-ART” din Oradea și China Network Online, Festivalul de Fotografie Chinezească din România, fiind organizat în preajma Zilei Naționale a Chinei. Acțiunile care fac parte integrantă din acest proiect au la bază promovarea atât a artiștilor din țara noastră, cât și a frumuseților naturale, a oamenilor, a tradițiilor românești. Publicul chinez va fi martorul numeroaselor imagini legate de România și de români, ne va cunoaște și ne va înțelege mult mai bine pe noi, știindu-se impactul vizual al fotografiei în general.