VENEȚIA. Mălina Ionescu și Andreea Medar la a XV-a ediție Arte Laguna Prize

Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția susține participarea artistelor Mălina Ionescu și Andreea Medar, cu lucrarea Hypercube#2, la secțiunea Artă Digitală a celei de-a XV-a ediții a expoziției internaționale Arte Laguna Prize. Arte Laguna Prize este o expoziție internațională de arte vizuale, organizată anual în Arsenale Venezia, pe o suprafață de 4.000 m2.

Sunt expuse 240 de lucrări selecționate în 2020, expoziție amânată din cauza pandemiei, între 2 octombrie și 21 noiembrie 2021. Vor fi acordate premii în valoare totală de 70.000 EUR, acestea fiind anunțate în ziua inaugurării.

Curatorii ediției 2020/2021 Arte Laguna Prize sunt Igor Zanti și Matteo Galbiati, alături de juriul format din Bénédicte Alliot, Nathalie Anglès, Lorenzo Balbi, Marcus Fairs, Sophie Goltz, Toshiyuki Kita, Beate Reifenscheid, Iwona Blazwick, Karel Boonzaaijer, Valentino Catricalà, Aldo Cibic, Erin Dziedzic, Zhao Li, Riccardo Passoni, Vasili Tsereteli.

Hypercube#2 pune în relație concepte și instanțe care se află în plin proces de redefinire – spațiul real versus spațiu virtual și modul în care acestea interacționează, timp versus înregistrare, timp real versus transmisie online și decalaj, sincronizare și desincronizare, distanță și comunicare.

Andreea Medar (n. 1990) este artist vizual, membru UAP Târgu Jiu, doctorand al Universității de Vest Timișoara, trăiește și activează la Târgu Jiu și Timișoara.

Mălina Ionescu (n. 1978) este artist vizual, doctor în arte vizuale, membru UAP București; trăiește și activează la București, unde în prezent conduce secția educație a Muzeului Național de Artă Contemporană al României. Ca duo artistic Andreea Medar și Mălina Ionescu practică instalația, land-art, intervenția în mediul digital online.

Arte Laguna Prize: https://artelagunaprize.com/

Mălina Ionescu și Andreea Medar: https://artelaguna.world/virtualart/hypercube/