VENEȚIA. Cristina David - „114 Video Tapes”

VENETIA Cristina David - 114 Video Tapes VENETIA Cristina David - 114 Video Tapes

Artista Cristina David va fi promovată cu proiectul „114 Video Tapes” în Galeria Mică a IRCCU Veneția, în colaborare cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), în perioada 29 aprilie – 30 iunie 2021.

„114 Video Tapes” (video color cu sunet, 2015, 12:03 min.) a artistei Cristina David, este parte din colecția MNAC, în urma sesiunii de achiziții de anul trecut. Lucrarea cuprinde 114 secvențe video realizate de artistă de-a lungul câtorva rezidențe de creație și călătorii de documentare, inclusiv la Veneția.

Lucrarea va putea fi vizionată în galerie zilnic în intervalul orar 11:00 – 17:00, cu programare prealabilă, cu respectarea normativelor impuse de statul italian în condițiile pandemiei cu COVID-19.

În 29 aprilie, de la ora 17:00, pe paginile Facebook și Youtube ale IRCCU Veneția va fi difuzată o prelegere susținută de artistă despre proiectul prezentat la Veneția. Pe parcursul expoziției, vor urma și alte evenimente conexe organizate în colaborare cu MNAC.

Cristina David este una dintre cele mai cunoscute artiste contemporane din România, care folosește în lucrările sale fotografia și imaginile filmate. Parcursul său artistic internațional include numeroase expoziții personale, participări la expoziții de grup și rezidențe artistice.