VENEȚIA. Ce l-a inspirat pe Corneliu Baba în orașul plutitor, pentru lucrarea „Ca d'Oro”

„Veneția văzută de mari pictori români”, proiectul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică la Veneția care cuprinde o serie de expoziții cu lucrări ale unor pictorilor români inspirați de „La Serenissima”, se desfășoară pe pagina de Facebook a reprezentanței IRCCU Veneția în perioada mai – iulie 2020.

Începând de astăzi, lucrarea celebrului pictor român Corneliu Baba „Ca d'Oro” poate fi admirată alături de alte două opere de artă, „Veneția” semnată de Nicolae Dărăscu și „Santa Maria della Salute” a lui Gheorghe Petrașcu. Proiectul a debutat la mijlocul lunii mai și se dorește a fi un arc temporal ce reunește artiști de referință pentru istoria artei secolului XIX – XX.

Această galerie online cuprinde opere ce ilustrează modul în care unii dintre cei mai importanți pictori români sau de origine română, au interpretat, prin arta lor, în funcție de propria sensibilitate și propriile viziuni artistice, „orașul plutitor”.

La completarea galeriei de artă dedicate Veneției vor lua parte muzee din România ce dețin în colecțiile lor ”veneții” realizate de mari pictori din România. Lucrările vor fi postate pe pagina de facebook a IRRCU Veneția sub forma unor șabloane special create, cu elementele de identitate vizuală ale reprezentanței.