Un proiect propus de Ovidiu Anton şi Alexandru Bălăşescu, desemnat câștigător al concursului de idei Create Your Bucharest

Un proiect propus de Ovidiu Anton si Alexandru Balasescu, desemnat castigator al concursului de idei Create Your Bucharest

Juriul Vienna Biennale 2015, format din Christoph Thun-Hohenstein (director MAK Viena), Barbara Baum (consilier cultural în cadrul OMV), Andreiana Mihail (consultant artistic, Bucureşti), Alice Rawsthorn (critic de artă, International New York Times, Londra) şi Bärbel Vischer (curator, MAK Viena), a desemnat câştigătorii concursului de idei Create Your Bucharest. După analizarea celor 225 de proiecte înscrise în concurs, juriul a acordat premiul I proiectului „How I Miss Bucharest or The Journey of a Dog’s Life“ realizat de Ovidiu Anton şi Alexandru Bălăşescu.

Proiectul spune povestea Bucureştiului contemporan, comparând viaţa a două animale de companie: un câine fără stăpân din Bucureşti care ajunge să fie adoptat de o familie din Viena şi un câine care călătoreşte cu stăpânii din Viena în Bucureşti şi este abandonat pe străzile oraşului. Soarta celor doi câini este o paralelă a vieţii din capitala României, atingând teme de actualitate precum mobilitatea, exilul, proprietatea privată, supravegherea autorităţilor şi urbanizarea.

De asemenea, au fost acordate 9 premii speciale următoarelor proiecte:

• „A Pedestal of Thoughts“ (Anca Benera şi Arnold Estefan)
• „Atelier 35 Cooperative“ (Larisa Crunţeanu şi Xandra Popescu)
• „Bucharest Veins. Resuscitation Intervention“ (Carmen Secăreanu)
• „Discover Bucharest, the Open Air Museum“ (Rareş Tudor Pop)
• „Floreo: A Ruin Blossoms Downtown mapping memories of architectural heritage as public space“ (Răzvan Delcea şi Andrei Voica)
• „Homeless Practices“ (Maria Daria Oancea şi George Octavian Marinescu)
• „Kilobase Bucharest A-Z“ (Dragoş Olea)
• „TableTalks“ (Andra Răcăşan şi Elena Rucsandra Maior)
• „Your Concrete Shadows“ (Gina Şter)

În anul 2014, Anca Benera şi Arnold Estefan au expus o lucrare în cadrul expoziţiei Der Brâncuşi-Effekt la Kunsthalle Wien.
Artiştii Anca Benera, Arnold Estefan şi Dragoş Olea au fost prezenţi la VIENNAFAIR 2014 cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

Larisa Crunţeanu a participat în anul 2014 la un program de ateliere de creaţie şi performance-uri în cadrul programului „danceWEB“, ocazie cu care ICR Viena a organizat piesele-performance „Voice and Intimacy“ şi „Things for Money“.

Pentru mai multe detalii despre concurs şi despre proiectele câştigătoare, accesaţi următorul link.