Un Mărțișor muzical la ICR Londra

Populara Serie a „Concertelor Enescu” continuă, în seara Mărțișorului, în inima unei Londre miraculos acoperite de zăpadă, cu un recital pregătit special pentru această zi specială de carismaticul tenor ieşean Andrei Fermeşanu, acompaniat la pian de promiţătorul absolvent al Royal Academy of Music, Cristian Sandrin. Evenimentul este organizat împreună cu Ambasada României la Londra.

Cei doi muzicieni vor invoca puterea regeneratoare a primăverii, întârziate de neobișnuitul val siberian pogorât asupra Marii Britanii, cu ajutorul unor arii vestite din opere de Donizetti, Verdi, Di Capua, Bizet, precum şi cu câteva lied-uri de Enescu.

Tot cu această ocazie, publicul britanic va fi inițiat în vechiul obicei românesc al Mărțișorului de către Veronica Costache şi Alina Balațchi, fondatoarele Asociaţiei „Romanian Women in the UK”, care vor împărți celor prezenți mărțișoare realizate de copiii din comunitatea românească din Londra. Seara va fi deschisă printr-o alocuțiune a Ambasadorului Dan Mihalache.

La fel ca și alte evenimente muzicale desfășurate în somptuosul palat care găzduiește ICR Londra, recitalul va fi înregistrat şi transmis ulterior la Radio România Muzical, ca parte a unui parteneriat media.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk şi https://www.facebook.com/ICRLondon/.