Un Fruct ciudat deschide Festivalul ApăAerFoc

Institutul Cultural Român aduce la Bucureşti nume de marcă ale teatrului în aer liber
Un „Fruct ciudat", de la antipozi, poposeşte, sâmbătă 14 şi duminică 15 iulie, ora 19, în Parcul Tineretului. Teatru, dans şi circ într-un singur spectacol desfăşurat la înălţime:
Trupa Strange Fruit, din Melbourne, Australia, deschide, cu spectacolul The Field („Câmpul"), Festivalul de teatru „Apă Aer Foc", organizat de Institutul Cultural Român. The Field („Câmpul"), spectacol remarcat în ultimii ani la numeroase festivaluri de teatru stradal, propune o lume fantastică şi seducătoare, schiţată printr-o graţioasă coregrafie aeriană: opt personaje se leagănă pe bare elastice de 4,5 m înălţime, deasupra spectatorilor, într-un balet suprareal între cer şi pământ.
Creată în 1994, Strange Fruit a susţinut reprezentaţii în peste 40 de ţări, la mai mult de 300 de festivaluri internaţionale, fiind una dintre cele mai cunoscute trupe de gen din lume. Printre distincţiile pe care le-a primit se numără se numără Premiul Naţional Myers pentru Artele Spectacolului (Australia), Trofeul de Argint – Daidogei World Cup (Japonia, 1999 şi 2000), Premiul Publicului la Festivalul de la Valladolid (Spania, 2003).
Festivalul de teatru în aer liber „ApăAerFoc", organizat de Institutul Cultural Român, se desfăşoară în Parcul Tineretului din Bucureşti, patru weekend-uri consecutive, în perioada 14 iulie – 5 august 2007.
Reprezentaţiile următoare vor fi susţinute de trupele Teatro Ka
din Portugalia (21, 22 iulie, ora 19.00), Ilotopie din Franţa (28, 29 iulie, ora 21.30) şi Tuig din Olanda (4, 5 august, ora 21.00). Intrarea este liberă. 

14,15 iulie (16 in caz de ploaie), ora 19.00
Teatru în aer
Strange Fruit
(Australia)

www.icr.ro/ApaAerFoc
www.strangefruit.net.au