„Un etaj mai jos" și „Ilegitim" la Festivalul de Cinema Independent din Buenos Aires BAFICI 2016

Un etaj mai jos" si Ilegitim" la Festivalul de Cinema Independent din Buenos Aires BAFICI 2016

În perioada 13-24 aprilie 2016, va avea loc cea de-a 18-a ediție a Festivalului de Cinema Independent Buenos Aires - BAFICI 2016, unul din cele mai relevante evenimente cinematografice din America Latină. Ca la majoritatea edițiilor, România are o prezență activă și în acest an, cu două lungmetraje și un masterclass oferit de unul din reprezentanții noului cinema românesc, scenaristul Alexandru Baciu.

Un etaj mai jos" (2015, regizor Radu Muntean, scenariu Alexandru Baciu, Radu Muntean, Răzvan Rădulescu) va fi proiectat în Buenos Aires, miercuri 20 aprilie, ora 20.30, și joi, 21 aprilie, ora 15.15 (Cinema Village Recoleta). Ambele proiecții vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu scenaristul Alex Baciu și actrița Maria Popistașu, ambii cunoscuți de asemenea pentru filmul „Marți după Crăciun" ș.a.

Ilegitim" (2016, regizor Adrian Sitaru) va fi proiectat joi, 14 aprilie, ora 15.30 (cinema Village Caballito), sâmbătă, 23 aprilie, ora 21.15, și duminică, 24 aprilie, ora 15.00 (cinema Village Recoleta), fiind unul din filmele participante la Secțiunea Competiție Internațională a festivalului.

Alex Baciu va oferi vineri, 22 aprilie, ora 16.00, un masterclass despre scrierea unui scenariu, bazat pe experiența sa ca scenarist pentru unele din cele mai cunoscute filme românești din ultimii ani. Ambasada României în Argentina va organiza, de asemenea, ulterior, o întâlnire între invitații români la festival și reprezentanți ai mediului cultural argentinian, în vederea efectuării unui schimb de idei și a pregătirii unor eventuale colaborări.

Participarea României la BAFICI 2016 este asigurată de Ambasada României în Argentina, în cooperare cu Instititul Cultural Român și Guvernul Orașului Autonom Buenos Aires.

BAFICI este un festival public organizat de Ministerul Culturii din cadrul Guvernul Orașului Autonom Buenos Aires, aflat la cea de-a 18-a ediție, dedicat prezentării celor mai noi și novatoare manifestări cinematografice din lume, cu peste 300 de proiecții în cca. 20 de săli răspândite în întreg orașul, cu un public în mare parte tânăr, cu prețuri reduse sau intrare gratuită. Constituie platforma de lansare a multor cineaști care participă apoi în compețiile celor mai mari festivaluri din lume.