Un bust al poetului Grigore Vieru a fost dezvelit la Cahul

Duminică, 6 iulie 2014, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău a organizat, la Cahul, dezvelirea bustului poetului Grigore Vieru (1935-2009), lucrare finanțată de Institutul Cultural Român și realizată de artistul plastic din Republica Moldova Ion Zderciuc.

În prezența unui public numeros, au evocat momente importante din viața și personalitatea poetului reprezentanții oficiali ai României: Bogdan Stanoevici, Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni, Valeriu Matei, directorul ICR „Mihai Eminescu” de la Chișinău, Mircea Cosma, președintele Consiliului județean Prahova și Irina Păcurețu, reprezentantul Consulatului României la Cahul.

La propunerea directorului ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău, a fost ținut un moment de reculegere în memoria victimelor deportărilor comuniste din Basarabia, din 6 iulie 1949.

Reprezentanții aministrației locale, Petru Burlacu, primarul orașului Cahul, și Avram Micinschi, președintele raionului Cahul, au mulțumit României pentru sprijinul acordat în edificarea acestui monument.

Detalii suplimentare: ICR Chișinău