Turneu european cu spectacolul Orestia II de Aurel Stroe

Turneu european cu spectacolul Orestia II de Aurel Stroe Turneu european cu spectacolul Orestia II de Aurel Stroe Turneu european cu spectacolul Orestia II de Aurel Stroe Turneu european cu spectacolul Orestia II de Aurel Stroe

Filarmonica „Banatul" din Timişoara şi Institutul Cultural Român organizează un turneu cu spectacolul Orestia II (Choeforele) de Aurel Stroe la Mannheim (10 octombrie, Freie Hochschule für Anthroposophische Pädagogik), Basel (13 octombrie, Dornach Goetheanum) şi Paris (16 octombrie, Conservatoire de Gennevilliers).
Proiectul îşi propune să aducă în atenţia publicului creaţia lui Aurel Stroe care, după premiera de la Avignon din 1979, în regia lui Lucian Pintilie, nu a mai fost reprezentată ca atare, rămânând cvasi-necunoscută publicului meloman, atât din ţară cât şi din afara ei.

Dirijor – Radu Popa, Filarmonica „Banatul", Timişoara Regia – Ioana Stoianov, Opera din Tel Aviv
Oreste – Jean- Kristof Bouton  Clitemnestra – Mihaela Işpan Electra – Florentina Onică Egist – Iulian Iosip Pilade – Ovidiu Cozma

Înfiinţată în anul 1947, Filarmonica „Banatul" din Timişoara desfăşoară o intensă activitate marcată prin concerte simfonice, vocal-simfonice, recitaluri, concerte camerale şi corale. Încă de la început programul concertelor relevă un repertoriu vast, de la muzica barocă până la cea contemporană, numeroase lucrări fiind prezentate în primă audiţie. Alături de concertele desfăşurate la sediu, Filarmonica organizează concerte în aer liber, în spaţii şi cu scenarii neconvenţionale, care se bucură de o largă audienţă.