Tudor Aaron Istodor, premiat la Berlinale Shooting Stars

Tudor Aaron Istodor, premiat la Berlinale Shooting Stars

Tudor Aaron Istodor a fost apreciat şi premiat, după participarea la programul Berlinale Shooting Stars, pentru versatilitate şi naturaleţe, fiind considerat un actor cu instincte pure, după cum a motivat juriul secţiunii la gala de premiere care a avut loc luni seară.

Tudor Aaron Istodor, în vârstă de 32 de ani, joacă în paralel în teatru şi film şi este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, promoţia 2009. Încă din timpul studenţiei, a colaborat cu regizori precum Lucian Pintilie, Radu Muntean, Paul Negoescu. A jucat în filme regizate de Fanny Ardant ("Rouges sont les reves", "Cadences obstinées" şi "Cenuşă şi sânge"), şi în "Domnişoara Christina", semnat de Alexandru Maftei, iar cel mai recent rol al său este cel din lungmetrajul "Fixeur", regizat de Adrian Sitaru. A interpretat rolul lui Edward al II-lea în serialul "The Plantagenets", produs de BBC, şi poate fi văzut în spectacole pe scena Teatrului Naţional Bucureşti şi pe cea a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti.   

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, European Film Promotion a prezentat 283 dintre cei mai promiţători actori europeni, dintre care cei mai mulţi au devenit staruri internaţionale. Începând din 2009, în fiecare an, zece actori europeni au fost selectaţi în programul Shooting Stars. Programul are loc în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Sursa: news.ro