Trofeele „Sandu Florea“ pe 2010, decernate în prezenţa fondatorului lor

Salonul European de Bandă Desenată de la Bucureşti a găzduit vineri, 12 noiembrie 2010, o întâlnire cu cel mai cunoscut creator român de bandă desenată: Sandu Florea. Venit de la New York la invitaţia Institutului Cultural Român, Sandu Florea a vorbit despre activitatea sa artistică desfășurată, din 1991, în Statele Unite. Totodată, Sandu Florea a oferit publicului informații valoroase despre industria americană a benzilor desenate și despre modalitatea în care un artist străin poate reuși pe o piață atât de dezvoltată cum este cea din SUA. Momentul culminant al serii a fost decernarea, în prezenţa fondatorului lor, a trofeelor „Sandu Florea" pe anul 2010.

Lista câştigătorilor:
Octav Ungureanu – trofeul pentru debut Lucian Amarii – JUP – trofeul pentru cel mai bun album: SuperCostel şi Confreria Pisicilor Negre Vali Ivan – trofeul pentru cea mai bună bandă desenată realistă istorică: Iancu Jianu, publicată în Jurnalul de Duminică Marian Mirescu – trofeul pentru cel mai bun fanzin: Ah, BD! Alexandru Ciubotariu şi Dodo Niţă – trofeul pentru lucrarea Istoria Benzii Desenate Româneşti (editura Vellant) Puiu Manu – trofeul pentru întreaga carieră artistică: 55 de ani de benzi desenate.

În continuare, Sandu Florea a discutat câteva ore cu fanii săi, sosiţi din întreaga ţară, şi a acordat sute de dedicaţii, atât pe comics-urile americane desenate de el, cât şi pe albumele publicate în ţară înainte de 1989.