Trei seri de lecturi publice, întâlniri cu cititorii și dezbateri pe marginea orașului văzut de scriitori din spațiul european

În perioada 8-10 martie 2018, va avea loc la București a III – a ediție a Festivalului „Orașul și Literatura” (LOFEST). În cadrul celor 3 seri de lecturi publice, scriitoarele vor interacționa cu cititorii și vor dezbate tema memoriei și a mitologiei orașului.

A treia ediția a Festivalului LOFEST își propune să aducă laolaltă prozatori din România și din alte țări europene, în trei seri de lecturi publice și dezbateri. Acest festival este o contribuție la revigorarea prozei românești în spațiul public prin interacțiunea cu cititorii care vor participa la lecturile-dezbateri din fiecare seară. Evenimentul îşi propune să arate că există în literatura română un puternic filon citadin care ar trebui cunoscut și dezbătut. Bucureștiul și orașul, în general ca teme, vor fi prezente și în scrierile invitaților, ceea ce face și din a treia ediție una cu participare internațională, centrată pe memoria și prezentul orașului. Festivalul este deschis tuturor amatorilor de literatură, oferindu-le șansa întâlnirii cu Orașul (magic sau real) în operele literare.

Anul acesta organizatorii îşi propun să creeze un festival aparte, doar cu invitate scriitoare. E vorba de a promova în spațiul public literatura feminină, în formele pe care le poate îmbrăca ea. Trei seri de lecturi publice, întâlniri cu cititorii și dezbateri pe marginea orașului văzut de scriitori din spațiul european

Vineri, 9 martie, de la ora 19,00 va avea loc la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru numărul 38, o întâlnire moderată de Cesar Gheorghe şi Ovidiu Şimonca la care vor participa scriitoarele Gabriela Adameșteanu, Tatiana Țîbuleac şi Veronica D. Niculescu.

Ceilalţi scriitori invitaţi, Cristina Andrei, Lavinia Bălulescu, Carmen-Francesca Banciu, Mihaela Perciun, Ana Maria Sandu, Simona Sora şi Mara Wagner şi Caius Dobrescu vor participa la întâlnirile de la Muzeul Naţional al Literaturii Române din 8 şi 10 martie.

Partenerii acestei ediții a festivalului sunt: Institutul Cultural Român, Observator Cultural, TVR 2, Polirom, SemneBune, Poesis Internațional, Clubul de lectură Institutul Blecher, Radio România Cultural, Institutul Polonez București, Nemira, Moldmetal Trading, Reea, Rfi ( Frances Media Monde ), TV City, Agenția de Carte, IQool, Romanian Literature Now, Sport Total, Book Hub.

Programul complet al festivalului îl puteți găsi pe website-ul oficial: http://www.lofest.ro/