„The First Beijing International Language and Culture Expo” , în China

The First Beijing International Language and Culture Expo , in China

În perioada 11-14 septembrie 2017, ICR Beijing, ca urmare a invitației primite de la InstitutulConfucius din cadrul Beijing Language and Culture University (BLCU), a participat la evenimentul „The First Beijing International Language and Culture Expo” cu o expoziție de obiecte tradiționale românești și cu două spectacole de muzică și dans popular prezentate de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, naistul Păducel Laviniu-Gabriel și dansatorii Pițigoi Rodica și Albu Costel-Ionuț.

Evenimentul a avut loc la Centrul Internațional de Expoziții China.

„The First Beijing International Language and Culture Expo” este parte integrantă a evenimentului de amploare „China Beijing International Cultural and Creative Industry Expo” (ICCIE), ediția a XII-a, organizat de Ministerul Culturii, Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din China și Primăria Municipiului Beijing.

Această ediție a evenimentului promovează cultura chineză, integrarea și modelarea industriilor culturale și creative ca linie directoare, promovarea schimburilor culturale în străinătate, precum și dezvoltarea cooperarării cu țările străine.

„The First Beijing International Language and Culture Expo” este organizat de Comisia de Cultură și Limbă Beijing, Consiliul pentru Promovarea Comerțului Internațional, Institutul Confucius, Asociația Traducătorilor din China, cu sprijinul Comisiei Naționale pentru Limbă și al Comisiei Naționale a Republicii Populare Chineze pentru UNESCO, cu scopul de a promova schimbul internațional cultural. La acest eveniment sunt invitați să participe reprezentanți UNESCO, ambasadori, oficiali guvernamentali, experți și cercetători chinezi și străini din douăzeci de țări.

În cadrul evenimentului au fost prezentate piese arheologice ale Culturii Cucuteni, parte din expoziția „Cultura Cucuteni - Cultura Yangshao, întâmplare sau destin comun?”, proiect care s-a desfășurat cu succes în perioada 23 mai – 22 iunie 2017, la sediul ICR Beijing.

România posedă un important și complex tezaur folcloric, cunoscut prin frumusețe și varietate, iar obiectele expuse constituie o parte din acest tezaur, alături de cântecele și dansurile populare prezentate în cadrul acestui eveniment.

Participarea la acest important eveniment de proporții mari, cu un număr imens de participanți din China și din diferite țări, este o oportunitate să crească vizibilitatea țării noastre și să promoveze valorile culturale ale acesteia, prezentând elemente tradiționale, autentice și pur românești, o perspectivă asupra bogăției și tradiției culturale.