TEL AVIV. Seria „Portret de artist” începe cu prezentarea artistului Arie Lamdan

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv lansează, în data de 20 august, o nouă serie de evenimente online, intitulată „Portret de artist”, în cadrul căreia va fi prezentată activitatea artistică a unora dintre personalitățile marcante ale scenei culturale israeliene care au rădăcini românești sau care realizează frecvente schimburi culturale cu România.

Prima prezentare din această serie îi este dedicată artistului plastic israelian Arie Lamdan și reprezintă un periplu virtual prin studioul acestuia și prin activitatea sa artistică și didactică de peste 50 de ani în domeniul artelor vizuale. În cadrul materialului video, artistul va oferi detalii privind procesul de creație, în timp ce Adrian Grauenfels, editor și critic de artă, și Cleopatra Lorințiu, director adjunct al ICR Tel Aviv, vor prezenta stilul artistic abordat de Arie Lamdan de-a lungul carierei sale. Materialul video, în limbile ebraică și română, va fi transmis în premieră în data de 20 august 2020, ora 18:00, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv și pe canalul Youtube

Născut în Israel în anul 1944, Arie Lamdan a absolvit cursurile Massachusetts College of Art din Boston (SUA) cu un BFA în Arte Vizuale. Din 1974 este cadru didactic în domeniul artelor plastice, activând, de-a lungul timpului, la numeroase instituții de profil din Israel, precum: Școala de Artă din Tel Aviv, Școala de Arte Bustan din Netania, Universitatea Bar Ilan. În prezent este profesor de istoria artei și arte plastice la instituții academice din Rishon LeZion. Arie Lamdan folosește diferite tehnici de creație în realizarea lucrărilor de pictură, acuarele, desen, gravură sau instalații mixed media din materiale ca lemn, metal sau ceramică. Creațiile sale au fost prezentate în numeroase expoziții solo sau de grup atât în Israel, cât și în SUA, Canada, Elveția sau Germania. Acesta a activat în același grup artistic alături de Baruch Elron și a realizat ilustrații pentru volume de proză și poezie în limba română publicate în Israel.