TEL AVIV. Seară literară cu doisprezece poeți români și israelieni, în cadrul programului „Poezia bate pandemia”

Doisprezece poeți români și israelieni vor participa, în data de 13 august 2020, de la ora 17.00, prin live streaming, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv, la o seară de poezie, în limbile română și ebraică, urmată de o discuție în limba engleză cu tema „Schimburi culturale bilaterale în domeniul literaturii“. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Israel.

Autorilor români Dinu Flămând, Svetlana Cârstean, Sorin Gherguț, Claudiu Komartin, Aura Christi și Andrei Dósa li se vor alătura, din Israel, poeții Moshe Itzhaki, Agi Mishol, Avihai Kimhai, Diti Ronen, Amichai Chasson și Zadok Alon. Invitații vor citi din propriile poezii, precum și din traducerile în limba română, respectiv în limba ebraică, ale poeților omologi.

Hava Pinhas-Cohen, director al Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Uniunii Scriitorilor din Israel, alături de Menachem Falek, poet și traducător, vor fi moderatorii întâlnirii literare. În deschiderea evenimentului, vor lua cuvântul Tzvika Nir, președintele Uniunii Scriitorilor din Israel, și Martin Salamon, directorul ICR Tel Aviv. 

Proiectul online, organizat în cadrul programului „Poezia bate pandemia”, își propune să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale între România și Israel în domeniul literaturii, prin încurajarea schimburilor culturale și colaborărilor.