TEL AVIV. Expoziția de pictură „Un albastru infinit” de Eran Shmueli

Vernisajul expoziției, în limbile ebraică și română, va avea loc în data de 26 octombrie 2021, de la ora 18:00, la galeria ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6) și va fi transmis prin live streaming pe canalul de Youtube al instituției: https://www.youtube.com/channel/UCrV8OAoQyKqOA7d1dGrFesQ

Expoziția conține o serie de acuarele realizate folosind tehnici artistice moderne, cu tema inspirată din mistica iudaică, „Apele cerești și apele terestre capătă formă”.

Participanți:

Cuvânt de deschidere: Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv

Bella Rosenbaum, artist plastic

Eran Shmueli, artist, membru al comunității de artiști de la Ein Hod

În conformitate cu restricțiile actuale impuse de autoritățile locale, pentru participare va fi necesară respectarea regulilor de igienă și distanțare și prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test Covid negativ.

Eran Shmueli trăiește și creează în comunitatea de artiști din Ein Hod, înființată de Marcel Iancu, precum și pe insula Lesbos din Grecia. Eran Shmueli a crescut într-o familie de artiști – tatăl său fiind celebrul sculptor Itzhak Shmueli, iar mama sa, Haika, originară din Piatra Neamț, este, la rândul ei, pictoriță și arhitect. Eran și-a petrecut copilăria și adolescența în studioul de sculptură al tatălui său și a absolvit cursurile departamentului de arte al Colegiului Wizzo din Haifa, cu o lucrare despre Marcel Iancu, pe care l-a cunoscut personal la Ein Hod. A înființat pe insula Lesbos un studio de pictură, și, inspirat de inițiativa lui Marcel Iancu, a creat o comunitate de artiști, bazată pe principii ecologice, care a ajuns cunoscută în întreaga lume și a atras artiștilor internaționali.

Expoziția este deschisă în perioada 26.10-26.11.2021, la sediul ICR Tel Aviv (b-dul Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), de luni până joi între orele 09:00 - 17:00, vineri între orele 09:00 – 14:00, precum și în timpul evenimentelor organizate la sediu în această perioadă.