TEL AVIV. Experiențe și imagini din România, în expoziția artistului Miki Amit

Expoziția  „În căutarea rădăcinilor” a artistului Miki Amit va fi deschisă, în perioada 3-29 septembrie 2020, la sediul ICR Tel Aviv. Vor fi expuse fotografii prelucrate și ilustrate digital cu desenele artistului, care înfățișează experiențe și imagini din România, urmare a unei călătorii întreprinse cu familia. Fotografiile prelucrate includ portrete, peisaje sau obiecte întâlnite de-a lungul călătoriei în România, care l-au inspirat pe Miki Amit și care și-au lăsat amprenta asupra universului său de creație.

Vernisajul online este programat în data de 3 septembrie 2020, ora 18.00, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv , și va consta într-un tur online al expoziției, sub îndrumarea artistului, în dialog cu directorul ICR Tel Aviv, Martin Salamon.

Miki Amit s-a născut în 1945 la Haifa și activează de peste 40 de ani ca ilustrator și designer grafic. În copilărie, creațiile sale artistice au fost publicate săptămânal în reviste de tineret, fiind un prolific creator de desene în acuarelă și picturi. De-a lungul carierei artistice, a participat la numeroase expoziții solo și colective în Israel și în străinătate (SUA și Grecia). A activat 15 ani în armata israeliană, la început ca pilot, fiind maior în rezervă, și apoi în funcții de comandă din structura militară aviatică. De aceea, o mare parte din lucrările sale timpurii au ca temă aviația și armata. Lucrările sale au fost publicate în prestigioase cotidiene israeliene, precum „Yedioth Ahronoth”, „Maariv”, „Haolam haze”, „Arkia International”, „Buta’on Cheil Avir”, precum și în peste 30 de volume. Este membru al Asociației Caricaturiștilor din Holon, al Asociației Ilustratorilor din Israel, Asociației de Artiști Venice Italy Hermitage și al Asociației de Artă Aviatică din Melbourne, Australia.