TEL AVIV. Eduard Almashe prezintă lucrări mixed media în expoziția „Tente de culoare”

Expoziția de mixed media „Tente de culoare” a artistului israelian de origine română Eduard Almashe va fi găzduită de ICR Tel Aviv în perioada 9 noiembrie – 8 decembrie 2020. Vor fi prezentate lucrări abstracte, realizate prin tehnici de artă modernă și mixed media, prin care artistul realizează o întoarcere artistică la începuturile sale creatoare. Prin utilizarea unor metode care își află originea în pregătirea sa profesională de natură tehnică, Eduard Almashe creează peisaje, obiecte sau „tente de culoare” inspirate din rădăcinile sale românești și din diferite episoade de viață cotidiană israeliană care și-au lăsat amprenta asupra universului său de creație.

Vernisajul va fi online, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv, precum și pe canalul de Youtube, luni, 9 noiembrie 2020, începând cu ora 18:00, materialul video postat incluzând o prezentare a lucrărilor realizată de artist.

Eduard Almashe s-a născut la Alba Iulia în 1946 și a absolvit Facultatea de Inginerie. În 1970 a început să picteze pe lemn și să sculpteze, inspirat de opera lui Constantin Brâncuși. S-a alăturat cenaclului artistic condus de Constantin Marinescu la Alba Iulia. La vârsta de 34 de ani descoperă cartea „Ninge peste Ucraina” de Aurel Baranga și află, astfel, despre soarta artiștilor evrei din România în timpul Holocaustului. Decide, apoi, să imigreze în Israel în 1982, unde își continuă activitatea artistică și unde realizează, la solicitarea autorităților locale, sculpturi metalice outdoor care pot fi văzute în parcuri și piețe publice din orașe precum Raanana sau Hod HaSharon. A participat, de-a lungul timpului, la importante expoziții solo și colective în Israel și România, la care s-a distins mereu prin stilul inovator și prin tehnica inedită abordată. În creațiile sale, artistul utilizează tehnici de fusion art, mixed media și colaj, încorporând sau făcând uz atât de materiale clasice, precum culori în ulei pe suport de lemn și hârtie, precum și de instrumente tehnice, precum rapidograph, centrifugă, componente de calculator sau de ceas.

Expoziția este deschisă în perioada 09.11 – 08.12.2020, la sediul ICR Tel Aviv (b-dul Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), de luni până joi între orele 09:00 - 17:00, vineri între orele 09:00 - 14:00. Vizite doar cu programare în prealabil, la tel. 03 696 1746.