TEL AVIV. Despre sinagogile din Oradea, la primul eveniment din seria „Pagini de istorie”

Având în vedere succesul evenimentului-pilot „Sinagoga din Mediaș – pagini de istorie”, din luna septembrie a acestui an, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv lansează joi, 17 decembrie 2020, la ora 17:00, pe pagina de Facebook, noua serie de proiecte dedicate sinagogilor din România, precum și moștenirii culturale și arhitecturale evreiești de pe teritoriul țării noastre, intitulată „Pagini de istorie”.

Primul eveniment le va fi dedicat sinagogilor din Oradea. Vor lua cuvântul: Felix T. Koppelmann, Președinte al Comunității Evreilor din Oradea, care va vorbi despre aspecte din viața comunitară evreiască orădeană; Prim Rabinul Shraya Kav, care va discuta despre conservarea religiei iudaice și practicarea ei la Oradea; Cristian Pușcaș, arhitect, care va prezenta un material despre sinagogile orădene din punct de vedere arhitectural și structural; Alexandrina și Florian Chelu care vor prezenta un moment artistic pentru a celebra ultima zi de Hanukah, sărbătoare evreiască.

Moderatori: Martin Salamon, directorul ICR Tel Aviv, alături de Robert Schorr, directorul Departamentului Cultură din cadrul Federației Comunităților Evreiești din România și al JCC Oradea.

Discuțiile vor avea loc în limba engleză, prin live streaming pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv.

Partener: Centrul Comunitar Evreiesc (JCC).