Teatru, film, fotografie, delicii culinare, dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, în Polonia şi Estonia

Institutul Cultural Român de la Varşovia ia parte şi în acest an la programul de manifestări culturale dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, organizate în Polonia și Estonia. Pe toată durata lunii martie, Francofonia este sărbătorită printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi educaţionale, pentru o mai bună promovare a limbii franceze, dar şi în scopul cooperării şi solidarităţii dintre state: concerte, seri de poezie, expoziții, conferinţe, prelegeri, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme, toate acestea acompaniate de un bogat program educaţional.

Institutul Cultural Român de la Varşovia va participa la Festivalurile Filmului Francofon de la Varșovia și Tallinn cu lung-metrajele Charleston, în regia lui Andrei Crețulescu (Varșovia), și Love building, în regia Iuliei Rugină (Tallinn).La Varșovia, proiecția filmului va avea loc la Complexul Prom Kultury, în data de 14 martie, iar la Tallinn în data de 20 martie, în salonul ambasadei.

Festivalurile vor mai include proiecţii ale unor producţii din Canada, Elveţia, Walonie – Bruxelles, Franţa, Maroc, Tunisia, Luxemburg. Accesul publicului la proiecţiile de film este liber.

Totodată, pe toată durata lunii martie, în spațiile expoziționale ale Bibliotecii Voievodale din Cracovia va putea fi admirată expoziția de fotografie Transilvania 2018 în obiectivul fotografilor polonezi, pregătită de ICR Varșovia. Proiectul esterezultatul vizitelor făcute în luna iulie a anului trecut de artiști din Toruń, Gdańsk, Varșovia, Radomsko și Głogów în satele, orașele și orășelele transilvănene.

Ca și în anii precedenți, evenimentele dedicate Francofoniei se vor încheia la sfârșitul lunii martie cu Seara gusturilor francofone, manifestare în cadrul căreia fiecare ţară participantă prezintă produse culinare specifice.

Programul prezentat va fi organizat de Institutul Cultural Român de la Varșovia împreună cu Ambasadele României în Polonia și Estonia.