TEATRU | Clara Haskil, preludiu și fugă

TEATRU | Clara Haskil, preludiu si fuga


Institutul Cultural Român , în parteneriat cu Ambasada României în Republica franceză și cu Centrul Wallonie-Bruxelles de la Paris, prezintă spectacolul Clara Haskil, preludiu și fugă de Serge Kribus.


Text / Regie Serge Kribus
Cu Anaïs Marty

O producţie Atelier Théâtre Jean Vilar et de DC&J Création.


Rezumat

Clara se naște la București în 1895. Pe când nici nu știa să scrie, ea reproduce după ureche melodiile pe care le aude. La șapte ani, despărţită de mama și surorile ei, ea pleacă să studieze pianul la Viena. Atunci când tânăra femeie cântă la Lausanne, Bruxelles sau Londra, publicul ovaţioneazeă, dirijorii se înclină. Cu toate acestea, nici un agent nu mizează pe pianista recunoscută pentru tracul său maladiv, o prea mare modestie și o sănătate fragilă. Parisul o ignoră. Două conflicte mondiale vor completa acest tablou. In ciuda talentului său unic, Clarei Haskil îi va trebui o viaţă întreagă pentru a ajunge, în sfârșit, în 1950, la notorietate și la succes internaţional. Ea moare la Bruxelles, zece ani mai târziu. Clara Haskil, preludiu și fugă este istoria vieţii sale.

Serge Kribus este autorul. El scrie texte pentru teatru, cinéma și publicul tânăr. A primit numeroase distincţii literare, între care Premiul Théâtre de la Société des Auteurs în 2006 pentru piesa de teatru L’Amérique.


Distribuţia completă

Autor Serge Kribus ● Regie Serge Kribus ● Cu Anaïs Marty ● Lumini Jacques Magrofuoco ● Scenografie Jacques Magrofuoco, Serge Kribus ● Creaţie draperie de scenă Max Lapiower ● Costume Fabienne Damiean ● Sunet Eric Degauquier ● Inregistrări Emmanuel Emerich (violon), Yves-Laurent Taccola (piano), Haïk Gouchtchian (duduk), Benoît Ouvrard (ingénieur du son) ● Training vocal Pauline Claes ● Asistent Dorian Fourny ● Construcţie decor echipa tehnică a Atelier Théâtre Jean Vilar ● Regie tehnică Damien Zuidhoek ● Costumieră Emmanuelle Froidebise ● Coordonare tehnică Jacques Magrofuoco


Vineri 26 ianuarie 2018, orele 20.00

Centre Wallonie-Bruxelles

46 rue Quincampoix

75004 Paris


Tarif : 10 € – 8 € (Redus) – 5 € (Grup)

Bilete :https://www.weezevent.com/clara-haskil-prelude-et-fugue/