Taste the Poet. Ars poetica & ars coquinaria feat. Mircea Dinescu

ICR Viena deschide sezonul cultural de toamnă duminică, 27 septembrie, cu un eveniment special care îl are ca invitat pe poetul Mircea Dinescu. Taste the Poet reprezintă parafraza unui important program european de promovare a multilingvismului, derulat în cadrul proiectului "Sokrates Lingua" şi care poartă titlul generic Taste the Language.

Programul ICR Viena Taste the Poet va cuprinde lecturi din opera poetică a lui Mircea Dinescu, articulate de actori vienezi cunoscuţi, concursuri de creaţie literară în limba germană şi română, dotate cu premii constând în albume de artă produse de Institutul Cultural Român, o degustare de vinuri din podgoria poetului şi recitaluri de ţambal ale artistului vienez de origine română Victor Copacinsky.

Evenimentul "Gustaţi poetul!" completează într-o manieră foarte atrăgătoare pentru publicul larg vienez seria de programe destinate stimulării interesului pentru limba şi cultura română pe care ICR Viena le proiectează constant în ultimii 4 ani. În acest context, au fost organizate sistematic simpozioane de traductologie, cursuri de limba română, matinee şi seri literare dedicate tinerilor autori români, precum şi evenimentul ştiinţific Forum Romania, aflat anul acesta la cea de a şasea ediţie. ICR Viena este de asemenea partener al unor operatori culturali importanţi care promoveaza în Austria literatura spaţiului central, est şi sud-est european, cum ar fi organizaţia KulturKontakt, Asociaţia Distribuitorilor de Carte, Societatea Austriacă pentru Literatură, editurile Zsolnay şi Residenz.

"Ofensiva" limbii române a debutat pe 18 septembrie cu standul de carte românească şi oferta de cursuri de limbă română a ICR Viena, stand organizat în colaborare cu Centrul de Limbi Străine al Universităţii Viena. "Rund um die Burg/În jurul Burg-ului" este un eveniment anual organizat în spaţiul public, între două locaţii de maximă referinţa ale Vienei, Café Landtmann şi Burgtheater. Pe 25 septembrie, în cadrul Nopţii Lungi a Multilingvismului, ICR Viena prezintă pe larg cursurile de limbă română pe care le oferă începând cu această toamnă, iar pe 27 septembrie publicul vienez se va delecta cu poeziile lui Mircea Dinescu, traduse magistral de Georg Aescht.

Info: www.icr.ro/viena
www.kulturraumrumaenien.blogspot.com
Tel.: +43 - 1 - 319 10 81